Nieuwsoverzicht

Zilalila Anita en SamZilalila is Nederlands label met handgemaakte producten voor kids & grown ups. Elk product wordt met liefde en passie vervaardigd door Nepalese vrouwen die werken conform goede fair trade afspraken.

Wat doen jullie?

“Zilalila is een creatief kinderlabel. Elk product dat wij verkopen is met de hand gemaakt door Nepalese vrouwen. Zilalila werkt alleen volgens het fair trade principe. Hiervoor hebben wij goede afspraken gemaakt tijdens onze vele reizen naar Azië. Het productieproces van Zilalila biedt aan Nepalese vrouwen de mogelijkheid om voor een deel te voorzien in hun eigen inkomen. Daarnaast wordt een deel van de opbrengst gebruikt voor het beschikbaar maken van onderwijs en voor het opzetten van weeshuizen.”

Waar komt de naam zilalila vandaan?

“Het is een fantasienaam. Het betekent: one is becoming the many, many is becoming the one…”

Met hoeveel mensen werkt Zilalila?

“Ik ben samen met Sam de eigenaar van Zilalila. Daarnaast werkt Valerie in Parijs. Zij vertegenwoordigt ons label wereldwijd.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Uit de natuur, tentoonstellingen, boeken, van de straat, van inspirerende blogs, eigenlijk overal vandaan!”

Waar ben je zakelijk gezien het meeste trots op?

“Waar ik het meeste trots op ben…. Het feit dat we Zilalila van niets tot een wereldwijd bekend label hebben gebracht. We hebben nu al verkooppunten in Australië, Zuid-Korea, Parijs en Noorwegen. We krijgen bestellingen in onze webshop van klanten over de hele wereld. Dat vind ik toch heel bijzonder.”

Zilalila

Waar wil je over 3 jaar staan?

“Ik  wil dan meer internationale verkooppunten hebben en natuurlijk een drukbezochte succesvolle webshop. Tevens moet de collectie dan zijn uitgebreid met een organische kledinglijn voor baby’s en kinderen.”

Waarom heb je voor het StofLab gekozen?

“Ik woon in Haarlem en het StofLab-concept voor webshops sprak mij erg aan. En natuurlijk het verse croissantje elke morgen!”

Tot slot: wat is de belangrijkste tip die je aan andere ondernemers zou geven die een webshop willen beginnen?

“Onderschat het niet. Een webshop is hard werken. De concurrentie is groot. Zorg er in ieder geval voor dat je website goed geïndexeerd kan worden door zoekmachine Google.”

Wie: Anita Bakos
Wat: Webshop Zilalila.com
StofLab-ruimte: Pakhuis
Website: www.Zilalila.com
facebook: facebook.com

Wil jij net als Anita een creatieve werkplek, of pakhuis huren in het StofLab?
Meer informatie aanvragen »