Nieuwsoverzicht

Op de eerste verdieping van Stoflab, in kantoor 3, vind je Katrien Joosten Architect. Katrien Joosten Architect is een klein architectenbureau in Haarlem dat zich voornamelijk richt op particulieren. In dit interview stelt zij zich even voor.

WIE?Huurder Katrien Joosten Architect

Ik ben afgestudeerd aan de TuDelft met een specialisatie in renovatie en hergebruik. Bij de architectenbureaus waar ik tijdens en na mijn studie heb gewerkt, heb ik me breed ontwikkeld: ik heb ervaring met stadskantoren, scholen, woningbouwprojecten, herbestemming, stedenbouw en interieurprojecten.

WAT?

De afgelopen drie jaar heb ik me in mijn eigen bedrijf geconcentreerd op het ontwerpen voor de particuliere markt. Naast het ontwerpen van woningen, interieurs en woninguitbreidingen, geef ik advies over verbouwingen en doe ik kostencalculaties, de vergunningaanvraag en de bouwbegeleiding. Voor de start van een project steek ik veel tijd in gesprekken met de opdrachtgever met een schetsrol op tafel. Soms ben ik meer een psycholoog of een coach als ik probeer scherp te krijgen wat iemand nu echt belangrijk vind in een woning. Doordat ik persoonlijk betrokken ben van begin tot eind, neem ik de opdrachtgever zorg uit handen en wordt (ver)bouwen voor hen én voor mij een leuk project met een bijzonder resultaat.

WAAROM HEB JE ER VOOR GEKOZEN EEN WERKPLEK TE HUREN IN HET STOFLAB?

Een jaar geleden ben ik vanuit Amsterdam naar Haarlem verhuisd. In Amsterdam werkte ik deels vanuit huis en op een flexplek in het Westerpark. In Haarlem ben ik bewust op zoek gegaan naar een vaste werkplek met andere creatievelingen. Ik geloof in een toekomst waarin zzp’ers op projectbasis samenwerkingen aangaan en ik kan me voorstellen dat het Stoflab met de verschilldende ruimtes en flexplekken daarin een rol kan spelen. Daarnaast is het erg leuk om weer ‘collega’s’ te hebben met wie je kunt lunchen en borrelen.

OVER DRIE JAAR DAN….?

De komende jaren wil ik ook weer gaan ontwerpen voor de zakelijke markt. Bedrijfsgebouwen, kantoorinterieurs, winkel -  misschien een zorgboerderij of een kinderdagverblijf? Ik kijk wat er op mijn pad komt. Onlangs heb ik samen met een coach en een grafisch ontwerper een nieuw woon-werkconcept ontwikkeld voor een prijsvraag. Erg leuk om zo samen te werken met mensen uit een ander vakgebied!

Katrien Joosten interieurInterieurontwerp Katrien JoostenOntwerp van Katrien Joosten

Wie: Katrien Joosten
Bedrijf: Katrien Joosten Architect
Website: http://www.katrienjoosten.nl
Facebook: https://www.facebook.com/katrienjoostenarchitect
Twitter:
https://twitter.com/katrienjoosten

Meer informatie
Wil jij net als katrien Joosten een creatieve werkplek, een kantoor of pakhuis huren in het StofLab?
Meer informatie aanvragen »