Nieuwsoverzicht

In de zakelijke rubriek Goede Zaken van het Haarlems dagblad is, op dinsdag een artikel geplaatst over het StofLab.

StofLab in rubriek Goede Zaken

Het artikel:

Begin juni opent op het Haarlemse Figeeterrein een unieke creatieve werkruimte haar deuren: het StofLab. Dit gebouw van 1500m2 bevat bedrijfsruimtes en flexwerkplekken, ateliers en pakhuizen voor webwinkels. Het StofLab richt zich op zelfstandig ondernemers en kleine bedrijven die werkzaam zijn op het gebied van lifestyle,mode, textiel en accessoires.

Uniek concept

Initiatiefnemer Pieter van der Spek: “Met het StofLab bieden we creatieve ondernemers een unieke cowerkplek. Professionals die behoefte hebben aan een flexplek, een kantoor, atelier of pakhuis, kunnen zich vestigen in het StofLab. Omdat allen werkzaam zijn in dezelfde branches ontstaat er direct veel synergie, veel inspiratie en heel veel mogelijkheden om samen te werken. En dat werken gaat van verzinnen, ontwerpen, produceren, inkopen, etaleren, verkopen, tot verzenden, ofwel: pakhuis, kantoor, webwinkel, expeditie. Regelmatig zullen wij samen met de huurders evenementen organiseren om het creatieve aspect van het gebouw nog meer vorm en inhoud te geven. Het StofLab is een unieke groei- en bloeiplaats van en voor de gebruikers. Omdat het gebouw aan het Spaarne ligt, zullen ideeën hier al als vanzelf gaan stromen.”

Ruimtes

Op de begane grond komen kleine pakhuizen waar ondernemers hun webwinkel kunnen runnen. Verder is er een showroom, een fotostudio en een expeditie met inpaktafels voor het verzenden van goederen. Op de eerste etage kan men kantoren, vergaderruimtes, ateliers en flexplekken huren. Voor de lunch kunnen de huurders terecht in de ‘Cotton Club’. Er zijn ruimtes voor productie en voor ontwerp. Afhankelijk van de wensen
zijn tijdelijke, vaste en langdurige huurcontracten mogelijk.

Oplevering StofLab

Het gebouw wordt momenteel grondig verbouwd en zal zoveel mogelijk aan de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) norm voldoen. De eerste huurders kunnen in mei hun intrek nemen. Begin juni zal de officiële opening plaatsvinden. Een uitgebreide beschrijving van het StofLab is te vinden op de website www.stoflab.nl.