Nieuwsoverzicht

Christiana Van LammerenHet StofLab is hét bedrijfsgebouw in de Haarlemse Waarderpolder waar kleine bedrijven en zelfstandigen zich kunnen vestigen. De ondernemers zijn creatief en inspireren elkaar en hun omgeving. De inrichting van het StofLab is industrieel, open en licht, zodat ondernemers er heerlijk kunnen werken.

Kunst

Om de zintuigen van de ondernemers en van bezoekers van het StofLab positief te prikkelen, exposeert kunstenares Christiana van Lammeren (1990) tijdelijk haar werk in het StofLab. In verschillende ruimtes is het werk van Christiana te zien.

 

 Christiana over haar werk en haar insipratie:

“Ruw gezegd bestaat mijn werk uit patronen, bloemen en huid.  De detaillering van een patroon, de zachtheid van een bloem en de naaktheid van een huid zijn dingen die mij intrigeren. Ze geven samen een kwetsbaar beeld wat bedoeld is als ode aan je eigen kleinheid”

Van Lammeren exposeert

“Kwetsbaarheid wordt vaak neergezet als een zwakheid, een kwetsbare plek is een synoniem geworden voor een zwakke plek. Ik ben van mening dat je hierbij aan iets essentieels voorbij loopt. Om te kunnen vernieuwen, groeien of terug te kunnen kijken dien je je eigen kwetsbaarheid aan te durven kijken. Bang durven zijn is daar een onderdeel van. Het aankijken van angst geeft een opening voor nieuwe dingen, en daarmee nieuwe ideeën.  In mijn werk probeer ik hier de aandacht op te vestigen door niet een werk te maken dat over kwetsbaarheid gaat, maar kwetsbaar is.”

“Mijn beeld ontstaat op verschillende manieren, ik  word gegrepen door iets, zoals laatst een veertje. Dan valt haar lichte structuur of bijzondere vorm me ineens op.  Ik begin dan eerst met schrijven, soms van gedachten, soms van gedichten, dit om mezelf te ontdoen van ideeën in mijn hoofd. Hierdoor ontstaat er ruimte om te maken. Van hieruit ga ik bouwen, er ontstaat een steeds duidelijker beeld in mijn hoofd van hoe het schilderij eruit moet komen te zien.  Tijdens het schilderen stel ik dit beeld steeds weer bij, wat dat betreft werk ik niet zozeer vanuit een vooropgesteld plan, meer van een intuïtieve afbeelding in mijn hoofd, die ik vastleg of verbreedt met foto’s als ankerpunt.”

Familieportret StofLab

Wil je het werk van Christiana bekijken?
Neem contact op met Anouk Post  (anouk@stoflab.nl / 06–52635772) als je zelf de kunst van Christiana wilt bekijken. Anouk kan je een rondleiding geven door het StofLab en je alles vertellen over de (flex)werkplekken, de kantoren en de pakhuizen voor webshops.