Nieuwsoverzicht
Silvana Issa

In het StofLab tref je in pakhuis 13 Silvana Issa van Inside Out Design. Silvana is o.a. interieurstylist, maar ontwerpt ook en is tevens stylist voor diverse bladen. Kortom een zeer creatief en veelzijdig persoon.

Silvana Issa van Inside Out DesignWat doe je allemaal precies?

“Ik ben interieurstylist en in 2010 afgestudeerd van de Artemis Stylingacademie. 25 jaar geleden heb ik een cursus binnenhuisarchitectuur gevolgd bij de LOI. Ik heb er nooit iets mee gedaan omdat het te veel op bouwkunde gericht was. Het inrichten van woningen lag mij beter. In 2007 heb ik mijn bedrijf Inside Out Design opgericht. In de beginfase lag de nadruk voornamelijk op het transformeren van particuliere woningen. Vandaag de dag hou ik mij meer bezig met het maken van concepten en het inrichten van bedrijven, galerieën, winkels etc… Daarnaast heb ik mij mede door Artemis ook toegelegd op grafisch design en ontwerp logo’s, flyers, visitekaartjes, websiteontwerp of volledige huisstijlen voor bedrijven. Voor verschillende bladen o.a. Volkskrant magazine ben ik bezig met fotostyling en foodstyling.

Bij foodstyling vind ik het leuk om er een soort van grapje in te plaatsen. Het moet niet al te serieus zijn. Sinds 2012 ben ik bezig met het opzetten van mijn eigen label genaamd by SISSA. Het is een home accessoire lijn gemaakt van de vaak sombere heren stoffen in combinatie met kleurrijk leer, suède of vilt. Ik ben begonnen met het ontwerpen van kussens, maar de bedoeling is het uit te breiden naar dekens, vazen, lampenkappen, etc. ”

Je geeft ook interieuradviezen. Heb je een gouden tip?

“Ik geef interieur advies bij het StofLab of bij mensen thuis. Wat ik vaak tegen kom bij woningen van particulieren is dat er geen eenheid in zit. Het is vaak een verzameling van wat men in de loop de jaren mooi heeft gevonden. Bij het maken van een concept let je op een eenheid van kleur, vorm en materiaal. Maar soms werken juist contrasten weer beter in een ruimte Maar zit de eenheid alleen in het materiaal of vorm. Het is daarom belangrijk goed naar de ruimte te kijken en dat heeft niet alleen te maken met de grootte van een ruimte, maar ook met verlichting, daglicht of kleurcombinaties.

Een gouden tip is vooral bedoeld voor de wat kleinere woningen die Haarlem rijk is. Zet je kamer niet te vol met allerlei kleine snuisterijen als je een kleine woonkamer hebt. Maar kies juist voor één grote eyecatcher. Het is optisch bedrog, maar je woonkamer lijkt dan juist groter dan dat het in werkelijkheid is.”

Waar ben je het meest trots op wat je met je bedrijf hebt bereikt?

“Dat ik een aantal designprijzen heb gewonnen. Interviews heb gegeven voor verschillende bladen. De Artemis Styling academie heb afgerond. En vanuit een passie voor interieur een goedlopend bedrijf heb weten neer te zetten. ”

Inside Out Design

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

”Naast mijn werk als stylist, werk ik als Purser bij KLM. Ik loop over de hele wereld beurzen af om inspiratie op te doen. Maar ik kijk ook hoe andere mensen in de wereld leven en wat ze maken. Zo is ook de workshop creative mood welke ik in het StofLab geef, gericht op het werken met afval. Wat heel vaak wordt gedaan in landen zoals India of Afrika. In Nederland wordt heel veel weg gegooid. In de derde wereldlanden wordt er anders naar producten gekeken. Er wordt gekeken naar wat kan ik er nog mee of kan ik het soms op een andere manier gebruiken. Soms wordt er ook kunst van gemaakt. Zo heb ik in het StofLab een kunstwerk opgehangen gemaakt van oude wasknijpers. Ideaal als je geen budget hebt om kunst te kopen. ”

Waar wil je over 3 jaar staan?

”Over 3 jaar wil ik een begrip zijn in Nederland. Een bedrijf waar iedereen over praat.
Ik heb mijn eigen label by SISSA af en deze ligt dan in winkels verspreid over de hele wereld.”

Waarom heb je voor het StofLab gekozen?

”Toen ik al één voet over de drempel zette werd ik al geïnspireerd door de ruimte, de hoge plafonds, het gevoel van creativiteit en de prettige ontvangst van medehuurders. ”

Wie: Silvana Issa
Bedrijf: Inside Out Design
Website: www.insideoutdesign.nl
Facebook: Inside Out Design by SISSA
Pinterest: bysissa
Blog: by SISSA

Meer informatie
Wil jij net als Silvana Issa een creatieve werkplek, een kantoor of pakhuis huren in het StofLab?
Meer informatie aanvragen »